Τι άλλο θα δούμε ρε? Έλεος...

Καταρχήν! Καλή χρονιά, χρόνια πολλά σε όλους, ευτυχισμένο το 2014. Ναι το ξέρω, ότι θυμάμαι χαίρομαι, αλλά την τελευταία φορά που έγραψα στο τιτανομέγιστο αυτό blog, στολίζαμε χριστουγεννιάτικα δέντρα, τρώγαμε κουραμπιέδες και το σημαντικότερο, η Ουκρανία ήταν ενωμένη!

Αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο ήταν μια είδηση-αναφορά σε ένα βίντεο που έχει ανεβεί εδώ και καιρό στο youtube. Το συγκεκριμένο βίντεο είναι απόσπασμα της εμφάνισης των Septic Flesh στο Schoolwave, το καλοκαίρι του 2009 και απεικονίζει τον ''χαρακτηριστικό'' διαχωρισμό του κοινού από τον frontman της μπάντας προκειμένου να γίνει το πολυπόθητο για κάθε μεταλλά wall of death. Οκ! Όλα καλά μέχρι εδώ. Παρόλα αυτά σε λεζάντα στο βίντεο αναφέρεται η φράση: Schoolwave: Μύηση ανηλίκων στον σκληρό σατανισμό. Αφού η μούρη μου έγινε κόκκινη από τα σαρανταδύο χιλιάδες facepalms, χαλαρώνω και έρχομαι να καταθέσω την άποψή μου. READ MORE!

Αρχικά: Πού είναι ο σατανισμός στο συγκεκριμένο απόσπασμα? Το τραγούδι που παίζει η μπάντα, ονομάζεται Persepolis και αναφέρεται στην καταστροφή της πόλης που έγινε 25 αιώνες πριν! Ουδεμία σχέση με σατανισμό και γενικότερα με θρησκείες. Αλλά φυσικά το ζήτημα ήταν να γίνει ένα βίντεο που να προβληθεί και να δείξει ότι το heavy metal προωθεί τον σατανισμό, την βία, τα ναρκωτικά κλπ κλπ. Οπότε συμπέρασμα νούμερο ένα: Άστοχη τοποθέτηση άποψης.

Επίσης! Έστω ότι στο schoolwave και γενικότερα στο heavy metal προωθείται ο σατανισμός. Έστω ότι γίνεται ωμή, σκληρή και στεγνή προπαγάνδα που στρέφει τους ανήλικους στον σατανισμό. Πού είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν γίνει σατανιστές? H rock, το heavy metal, το hip hop και γενικότερα τα είδη μουσικής που ''τείνουν να ανοίξουν το μυαλό των ανθρώπων'', ''δημιουργούν'' σατανιστές από την δεκαετία του 50. Πού είναι όλοι αυτοί λοιπόν? Δεν είδα ποτέ καμία καμένη χριστιανική εκκλησία, ούτε κανένα βεβηλωμένο τζαμί και φυσικά ποτέ κανείς τους δεν μου χτύπησε την πόρτα για να μου μιλήσει για τον τάδε σωτήρα και για τις συγκεντρώσεις που γίνονται 2 φορές την εβδομάδα στο τάδε μέρος. (ουπς!) Οπότε, συμπέρασμα νούμερο 2: Τι ακριβώς προσπαθείτε να κάνετε?

Επιπρόσθετα! Η επιλογή της θρησκείας είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Είναι κάτι το οποίο διαμορφώνεται από μικρή ηλικία και μετασχηματίζεται, ανάλογα με την παιδεία, την αγωγή και γενικότερα την αντίληψη του κάθε ανθρώπου. Ακόμα και σε περίπτωση που στο Schoolwave γίνεται μύηση στον σατανισμό και ένας 15χρονος μακρυμάλλης πάει και γυρίσει με χαραγμένο πεντάλφα στο στήθος και ανάποδο σταυρό στο μέτωπο σαν τον Glen Benton, τότε μιλάμε για περίπτωση που χρειάζεται ιατρική βοήθεια. Αλλά και πάλι δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ τέτοιο συμβάν. Οπότε, συμπέρασμα νούμερο 3: Ούτε οι μυήσεις (αν υπάρχουν), ούτε τα βίντεο σας δίνουν το δικαίωμα να διαμορφώνεται την θρησκεία του καθενός.

 Καιτελικά! Γιατί υποχρεωτικά σατανισμός? Γιατί όχι αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία? Γιατί όχι αρχαία ελληνική? Γιατί όχι Οντινισμός? Γιατί όχι ακόμα και Χριστιανισμός? Υπάρχουν εκατοντάδες μπάντες και τραγούδια που αναφέρονται σε όλες τις παραπάνω θρησκείες και τις εξυμνούν. Δεν θα ήταν ωραίο λοιπόν ο καθένας να υποστηρίζει την δική του με ωραίο και κόσμιο τρόπο? Οι ''πλάγιες'' τοποθετήσεις και η προπαγάνδα δείχνουν οπισθοδρόμηση και έλλειψη πολιτισμού.

Και στο κάτω κάτω αν θέλεις να προπαγανδίσεις και να ''κράξεις'' κάτι, κάν'το σωστά. Μην γίνεσαι ρεζίλι τόσο εύκολα, γιατί πραγματικά φαίνεσαι γελοίος ακόμα και στους ομοιδεάτες σας.

Αυτά από μένα. Να έχετε ένα όμορφο Πάσχα και μια καλή Ανάσταση! Ναι δεν τον κόβω να ξαναγράφω μέχρι τότε...
Εδώ το βίντεο -> ''Ο ΕΞΕΩΣΦΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ''
« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / Τι άλλο θα δούμε ρε? Έλεος...