Heavy Metal & Video Games! Η απόλυτη σχέση!

Όσοι είστε κάτω από 30 και δεν έχετε συνδέσει κάποια video games με διάφορους δίσκους από την μουσική που αγαπάμε, απλά δεν έχετε καταλάβει το νόημα της ζωής. Rpg, FPS, Arcade, Racing και πολλές άλλες κατηγορίες παιχνιδιών μου έχουν προσφέρει άπειρες ώρες χαράς και δημιουργίας.

Κάποια video games όμως με ανάγκασαν να τα συνδέσω με ορισμένα τραγούδια ή δίσκους από τον μαγικό κόσμο της metal σκηνής. Θα παρουσιάσω λοιπόν τις 5 προσωπικές μου περιπτώσεις ''σύνδεσης'' video games-albums.
Read More..

No.5 God of War II - Warriors of the World
Ο Kratos τα παίρνει στο κρανίο για λόγους που δεν θυμάμαι, κατεβαίνει στη γη και τα κάνει όλα γκολ! Με το που ξεκινάει το παιχνίδι, ο κολοσσός της Ρόδου γίνεται μαρμαρόσκονη και εκατομμύρια μανάδες κλαίνε τα υπεραισιόδοξα παιδιά τους, που έκαναν το λάθος να μπούνε στο δρόμο του θεού με το ολόσωμο κόκκινο τατουάζ. Κι εκεί είναι που πατάς το play και οι Manowar ''μπαίνουν'' δυναμικά, ενώ την ίδια ώρα τα δάχτυλά σου έχουν πάθει 42 θλάσεις από τα combos που προσπαθείς να βγάλεις στο παιχνίδι.

No.4 Νeed for Speed: Underground 2 - The Sickness (Disturbed)
Βγήκε από την EA το 2004 και ήταν η δεύτερη και καλύτερη έκδοση του σίκουελ Need for Speed. Και όποιος έχει αντίρρηση γι'αυτό, του εύχομαι να βρεθεί δεμένος με κάβο από το Σάμινα στην απομόνωση ακούγοντας επί 2 μέρες Κατερίνα Στικούδη. Κινέζικα βασανιστήρια και μαλακίες. Ξεκινούσε το παιχνίδι, έπαιρνες το πεζάκι το 206, το πείραζες τόσο εξωτερικά που είχες καταντήσει πιο κάγκουρας και από τον Μήτρογλου και από δίπλα στο CD player έβαζες το Sickness των Disturbed που είχε βγει 2 χρόνια νωρίτερα. Τέρμα τα γκάζια, τύφλα να έχει ο καταραμένος...

No.3 Tekken 2 (Playstation 1) - Kill'em All
Ναι το 2 στο Playstation 1. Τι γουρλώνεις τα μάτια σαν τσιπούρα? Παιχνιδάρα ήταν και χαρακτηρίζεται με μία μόνο λέξη: Ξύλο! Είχε εκεί καμιά δεκαριά χαρακτήρες διάλεγες έναν στην τύχη ή διάλεγες με κριτήριο την εξωτερική εμφάνιση (εγώ διάλεγα τον κοκκινοτρίχη που το όνομά του είναι πιο δύσκολο να το προφέρεις και από εκείνο του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Ραμπεστρατσατανά) και ξεκινούσες τα κλωτσίδια! Φυσικό και επόμενο είναι να το συνδέσω με το Kill'em All, αφού με την είσοδο του Hit the Lights, και το χαρακτηριστικό ''Fight'' μέσα στο παιχνίδι πατούσες τα κουμπιά στην τύχη προκειμένου να νικήσεις τον κολλητό σε φιλικές μάχες που κατέληγαν σε αληθινό ξύλο και σπασμένα τηλεχειριστήρια!

Νο.2 LOTR The Return of the King - Ο,τιδήποτε Epic
Battleroar, Crom και Βathory κυρίως. Κυκλοφόρησε από την EA το 2003. Δεν ήταν κάτι αξιόλογο, αλλά μόνο και μόνο που ήταν LOTR, σου άρεσε. Σπαθιά, φωτιές, quests και στα ηχεία κιθάρες, βιολιά και στίχους για πολεμιστές και ξιφομάχους. Αρκετά συμπαθητικές οι στιγμές που περάσαμε και με αυτό το παιχνίδι.

Νο.1 Call of Duty World at War - A Matter of Life and Death
Η σχέση μεταξύ των δύο ήταν πιο δυνατή και από εκείνη του Ρεχάγκελ με τον Χαριστέα! Τι υπέροχος συνδυασμός! Το παιχνίδι ξεκινάει κάπου στην Ασία όπου είσαι αιχμάλωτος των Γιαπωνέζων και την ώρα που επρόκειτο να σε σκοτώσουν, οι ''σύντροφοι'' έρχονται σε σώζουν και σου δίνουν το όπλο στα χέρια. Και τότε ξεκινάει το καλό. Ταξίδι σε όλο τον εμπόλεμο κόσμο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, υπό τους ήχους των The Longest Day (αν και δεν έχει απόβαση στη Νορμανδία στο gameplay), Τhe Pilgrim, For the Greater Good of God και τις υπόλοιπες επιτυχίες του συγκεκριμένου album. Με διαφορά το αγαπημένο μου video game, με διαφορά το αγαπημένο μου album!

Θα μπορούσα να προσθέσω κι άλλα παιχνίδια στην λίστα, αλλά βαριέμαι. Video Games όπως το Prince of Persia, Final Fantasy ή Battlefield σίγουρα θα κατείχαν μια εξέχουσα θέση στην συγκεκριμένη λίστα, αλλά ξαναλέω: Βαριέμαι!

Ευχαριστώ που διαβάσατε το άρθρο, ή έστω που προσπαθήσατε, να 'στε καλά και τα λέμεεεε....
« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / Heavy Metal & Video Games! Η απόλυτη σχέση!