Fatal Mutiny - Interview


Ένα μεγάλο Hail στο ηπειρώτικο Metal...Με το demo που έχει τίτλο ''Insult to Life'', κάνουν ντεμπούτο στην ελληνική σκηνή οι Fatal Mutiny. Οι ''thrashάδες'' από τα Γιάννενα, είναι η ελληνική έκδοση της μίξης των D.R.I. και των Nuclear Assault.

To demo περιέχει 3 τραγούδια από τα οποία προσωπικά ξεχώρισα το ''Ligeia'' (τα άλλα δύο είναι: No peace without Blood και Insult to Life). Αρκετά crossover συναίσθημα που δημιουργεί ''νεύρο'' για ''χτύπημα'' μέχρι θανάτου. 

(Admin 8/10 Ανυπομονούμε για το full length τους...)
Πάμε τώρα να δούμε τι μας είπαν στην συνέντευξη που μας παραχώρησαν...

READ MORE...

''Καταρχήν καλησπέρα! Πείτε μας 2 λόγια για την μπάντα...''
Καλησπέρα mate. Είμαστε οι Fatal Mutiny, παίζουμε Thrash και έχουμε έδρα μας τα Γιάννενα. Η μπάντα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 και μέχρι στιγμής έχουμε
κάνει αρκετά live στα Γιάννενα και έχουμε κυκλοφορήσει και το πρώτο μας demo ονόματι "Insult to Life". Στις δυο Δεκέμβρη θα παίξουμε και στο 8ball,το περιμένουμε πώς και πώς, και ελπίζουμε σε μια βράδια άγριου κοπανήματος! (γελάκια)
Γενικά μας αρέσει να παίζουμε μουσική, να γράφουμε δικά μας κομμάτια αλλά ασχολούμαστε και με διασκευές γιατί πάνω απ όλα είμαστε οπαδοί της μουσικής που παίζουμε (και όχι μόνο)!
''Ποιες είναι οι επιρροές σας?''
Κυρίως παλιές επιρροές του 80 (Metallica,Vio-lence,Slayer,Kreator,Sadus,Dark Angel, Exodus, Coroner...) αλλά και από καινούριες μπάντες όπως Suicidal Angels, Vektor, Havok. Γενικά, έχουμε όλοι ακούσματα που ξεφεύγουν από το Thrash και από το metal μερικές φορές. Αυτό που μας έχει επηρεάσει περισσότερο από όλα στο να γράψουμε μουσική και Thrash metal είναι περισσότερο τα συναισθήματα που γάνα στον καθένα μας αυτή η μουσική. Η αλητεία επιθετικότητα που βγάζει σαν μουσική μπύρα και πάνω από όλα το pit και ότι άλλο έρχεται μαζί με την ένταση που νιώθεις στο άκουσμα αυτής της μουσικής.
''Πρώτο demo, με τίτλο Insult to Life. Πείτε μας λίγα και γι' αυτό.''
Η όλη διαδικασία της ηχογράφησης, πέρα από τα τύμπανα και τη φωνή , και της μίξης έγινε στο σπίτι του φίλου μας του Γιώργου Τζαχρήστα
του οποίου του χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ για τη βοήθεια του και την υπομονή του. Το demo περιλαμβάνει τρία κομμάτια. Πρώτο είναι το
"Νο Peace without Blood" όπου είναι περισσότερο εμφανή τα Bay Area ακούσματα και χαρακτηριστικά της μπάντας. Ακολουθεί το "Insult to Life" με μια πιο γερμανική/ τευτονική χροιά. Και τέλος το "Ligeia" όπου ξεφεύγει λίγο από τα κλασσικά μονοπάτια του Thrash, είναι λίγο πιο σκοτεινό σαν άκουσμα και αυτό επίτηδες γιατί είναι εμπνευσμένο από μια ιστορία του Edgar Allan Poe.
''Ποιος είναι ο στόχος σας σαν μπάντα. Φαντάζομαι πως αγαπάτε να παίζεται live..''
Κατά ένα μεγάλο βαθμό τα live είναι που πάνε μια μπάντα μπροστά. Για μας είναι μια απόλαυση και μας δίνει πολύ δύναμη και όρεξη να συνεχίσουμε.
Στόχος αυτήν την στιγμή είναι να πάει καλά το Live στο 8ball δεδομένου ότι είναι η πρώτη μας φορά που βγαίνουμε από την πόλη μας για live άλλου. Γενικά, είμαστε σε περίοδο όπου γραφούμε κομμάτια και ετοιμαζόμαστε για ηχογραφήσεις κάποια στιγμή μέσα στο νέο έτος. Οι στόχοι μας κάθε φορά ανανεώνονται μιας και όλοι μας πάντα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την μπάντα. Όλοι μας νιώθουμε ότι πάει καλά όταν νιώθουμε ότι πάει καλά αφενός αλλά και όταν βλέπουμε κόσμο να γουστάρει τη μουσική μας.

''Σας επηρεάζει καθόλου η κρίση?''
Προφανώς και μας έχει επηρεάσει. Έχει περιορίσει τις τσέπες μας όπως όλου του κόσμου. Αυτό που προσπαθούμε –κι έχουμε καταφέρει- είναι να μη μας επηρεάζει σαν ανθρώπους. Δε θα σταματήσουμε τις πρόβες, μπύρες κλπ για να είμαστε μες στη γκρίνια. Κάνουμε αυτό που μπορούμε όσο καλύτερα μπορούμε.
''Ποια στιγμή της μπάντας ήταν κατά τη γνώμη σας η καλύτερη και ποια η χειρότερη?''
Κοίτα, σαν καλύτερη στιγμή θα λέγαμε κάθε φορά που μπαίνουμε στο studio για πρόβα και κάθε φορά που ανεβαίνουμε στην σκηνή για Live. Χειρότερη στιγμή…χμ. Μάλλον δεν υπάρχει. Με την έννοια ότι υπάρχουν καυγάδες και διαφωνίες, αλλά ποτέ κάτι πολύ χοντρό για να μπορέσει να μας επηρεάσει πολύ αρνητικά.
''Σε ποιο σημείο βρίσκεται γενικά η αγαπημένη μας μουσική, στα Γιάννενα?''
Πολλοί πιστεύουν πως τα Γιάννενα όντας "επαρχία" είναι πίσω μουσικά. Αντίθετα όμως υπάρχουν πολλές αξιόλογες μπάντες που δουλεύουν με 
πολύ όρεξη και μεράκι. Υπάρχει και ο σύλλογος ,το Ioannina Rock/Metal Fans, όπου στηρίζει και οργανώνει εκδηλώσεις και live. Η metal κοινότητα των Ιωαννίνων είναι καλά εδραιωμένη και ενισχύει όπου και όσο μπορεί. Απλά όπως πάντα υπάρχει και ο κόσμος όπου το μόνο που κάνει είναι
να κράζει αλλά τι να κάνεις;
''Κλείστε με ένα μήνυμα...''
Σε ευχαριστούμε για τη συνέντευξη, είναι σημαντικό για μας να ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο και άμεσα και μέσω συνεντεύξεων κλπ γιατί πάνω απ όλα για εμάς είναι οι οπαδοί γιατί και μείς οπαδοί είμαστε, γι’ αυτό το αγαπημένο μας πράμα είναι η μπύρα που ενώνει τον κόσμο!(γέλια)
Υγεία και καύλα για να κατεβαίνει η μπύρα τάβλα!
Die with a Beer in your Hand

« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / Fatal Mutiny - Interview