Εγώ ο Κλαύδιος! (Καλό Χειμώνα!)

Your comment You are on Accept, battleroar, bio cancer, blackbird, blaze bayley, burton, Dagger of Betrayal, darrel, Hellenic Army, Iron Maiden, Melodic, Melodic Death Metal, Nirvana, riot, Sacred Blood, Sacred Reich Edit posts?
My siblings, thugs, birds! ( κοινώς αδέρφια μου αλήτες πουλιά.) Ελπίζω Να ξεκουραστήκατε αυτό το καλοκαίρι και η καινούργια χρονιά να σας βρει ανανεωμένους. Σήμερα αποφασίζω να γράψω για άλλη μια φορά στο μπλογκ του τιτανομέγιστου Bati. Για όσους δεν γνωρίζουν είμαι ο Βασίλης Κίτος, και αρμοδιότητα μου είναι να καυτηριάζω τα φλέγοντα ζητήματα στο χώρο του Μεταλ.
READ MORE...


Όπως είδη όλοι σας γνωρίζετε από Σεπτέμβρη η χώρα κατακλύζεται από metal live κάθε είδους, καθώς όλο και περισσότερες μπάντες αποφασίζουν να επισκεφτούν τη χώρα μας και να χαρίσουν στους Έλληνες Μέταλχεντς μοναδικές στιγμές επί σκηνής. Accept, Manilla Road, Kreator μαζί με Morbid Angel και Nile, Moonspell, Orange Goblin, Y&T, Therion, Wasp (πάλι) , Primordial, Marduk οι μπάντες που θα παίξουν, μέχρι στιγμής, στη χώρα μας έως και τα τέλη του Νοέμβρη. Το σημερινό άρθρο το αφιερώνω φίλες και φίλοι σε μια μπάντα που είχα την τύχη να ψάξω διεξοδικά πέρσι, μια μπάντα που θα εμφανιστεί επί ελληνικού εδάφους στις 22 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα στο Κύτταρο, τους Grand-fuckin-Magus!

To begin with, πάντα γνώριζα την ύπαρξη του συγκροτήματος και μερικά από τα πιο γνωστά τους τραγούδια, αλλά ολοκληρωμένη άποψη ολοκλήρωσα ένα Σάββατο, όταν έτυχε να αγοράσω την υπερδισκάρα τους Hammer of The North. Ακούγοντας τον δίσκο, ανακάλυψα ότι αυτό το group έχει πολλά να δώσει στη metal σκηνή του 21ου αιώνα. Σε λίγη ώρα είχα κατεβάσει τη δισκογραφία και την ξεκοκάλιζα με τα αυτιά μου, τραγούδι-τραγούδι. Τι ανακάλυψα? Μία μοναδική μίξη doom , power και κλασικού Heavy metal με μία δόση αμερικάνικης stoneριάς σε μερικά σημεία. Ένα πρωτοποριακό, καινοτόμο μίγμα τόσο ακουστικής όσο και αισθητικής. Αξιοποιώντας επαρκώς τις Σκανδιναβικές τους ρίζες ( οι Magus είναι μια Σουηδική μπάντα ), με killer-riffs και αυτή τη βαριά , έπικ και συνάμα μυστηριώδη φωνή του τρομερού JB Christoffersson ο οποίος διατηρεί ακόμα κάποια στοιχεία από την εποχή που έπαιζε στους Spiritual Beggars και τα οποία τον κάνουν τόσο ξεχωριστό.


Οι Magus έχουν αποδείξει ότι για να γράφεις αξιόλογη Norse μουσική ( γιατί μόνο έτσι μπορώ να την χαρακτηρισθώ θεματικά) δεν χρειάζεται να έχεις ούτε δικασίδια και δυνατά growl όπως οι Amon Amarth αλλά ούτε και μελωδικά folk στοιχεία όπως οι Ensiferum. Μας έδειξαν λοιπόν ότι doom-stoner-heavy τραγούδια όπως το Lord of Lies , το Hammer of the North και το Ravens guide our way εξυμνούν το ίδιο την Norse πραγματικότητα με το Fate of the Norns των Amarth και το Iron των Ensiferum. Έτσι , στιχουργικά, θεωρώ ότι οι Grand Magus έχουν κερδίσει πέρα για πέρα το παιχνίδι, αφού λίγες μπάντες μπορούν να συνδυάσουν σε τέτοιο βαθμό το Norse μεγαλείο με τις μάχες τους θεούς και τις βαλκυρίες με ζητήματα όπως ο εσωτερικός κόσμος του ανθρώπου και τα βαθύτερα κίνητρα του.
 

Ορίστε μια σύντομη περιγραφή για το κάθε τραγούδι του Hammer of the North, ένα άλμπουμ που σας προτείνω ανεπιφύλαχτα να ακούσετε!

I the Jury- Η γνώση και η δύναμη που προσφέρει στον άνθρωπο, η σοφία ως υπέρτατος στόχος του πολεμιστή
Hammer of the North- Ο βορράς χειμώνας τελειώνει στον βορρά, τα χιόνια λιώνουν, οι πολεμιστές χαίρονται ενώ ετοιμάζονται να πολεμήσουν τους χριστιανούς κατακτητές.
Black Sails- Τα καράβια των Βίκινγκ σκορπίζουν οδύνη και θάνατο στους εχθρούς τους.
Mountains be my throne- Ο πολεμιστής εξυμνεί το μεγαλείο των βουνών, αποφασίζει δε να φτάσει στη κορυφή αρχίζοντας έτσι τη δικιά του αριστεία.
Northern Star- Παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες του, ο πολεμιστής προσπαθεί να μείνει ακλόνητος όπως ο Πολικός αστέρας , από τον οποίο αντλεί δύναμη
Lord of Lies- Πρόκειται για τον Λόκι, θεό της φωτιάς. Δολοπλόκος, συκοφάντης και ραδιούργος.
At midnight they’ll get wise- Οι εχθροί θα πληρώσουν με τη ζωή τους την ανοησία τους και την εμπιστοσύνη τους σε προδώτες.
Bond of blood- Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή, κάθε λάθος μπορεί να γίνει σωστό αν υπάρχει θέληση, κάθε αποτυχία γίνεται σήμα για τον δρόμο προς την επιτυχία
Savage Tales- Ο βόρειος πολεμιστής διεκδικεί τον θρόνο, αντιμετωπίζοντας την εξουσία. Όμως, όπως λέει και το τραγούδι Those who walk against the wind, will always walk alone.
Ravens guide our Way- Οι βόρειοι επιστρέφουν στην πατρίδα και με την βοήθεια των πτηνών του Odin αντιμετωπίζουν τις λεγεώνες των μοχθηρών εχθρών

Αυτά από μένα για σήμερα dear metalheads!!! Καλά να περνάτε! Φιλάκια!!!
« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / Εγώ ο Κλαύδιος! (Καλό Χειμώνα!)