Πέρασαν κιόλας 30 χρόνια...

Το 2013 μπήκε εδώ και λίγες μέρες και ήρθε η ώρα πιστεύω για τα κλισέ.

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε όλους και Metal on as always...'Ντάξει. Φτάνει τόσο. Στα δικά μας τώρα...

Το 1983 ήταν μια χρονιά-σταθμός για την μουσική που αγαπάμε. O λόγος? Σπουδαία albums τέθηκαν σε κυκλοφορία, ενώ μπάντες όπως οι Bathory, Legacy (Testament μετά το 1986), Helloween, Megadeth, Fates Warning και Possessed έκαναν την εμφάνισή τους στον μουσικό χώρο...



Το 1983 ήταν η χρονιά που ουσιαστικά το thrash κάνει την εμφάνισή του. Οι Metallica κυκλοφορούν το Kill'em All, ενώ παράλληλα σε μια άλλη γειτονιά της California οι Slayer θέτουν σε κυκλοφορία το Snow No Mercy. Δύο albums που αποτέλεσαν τα θεμέλια της πορείας και των δύο συγκροτημάτων, ενώ μέχρι και σήμερα λίγοι είναι αυτοί που δεν τα θεωρούν κορυφή στο είδος (αλήθεια υπάρχουν τέτοιοι?).

Από την άλλη μεριά το NWOBHM ήταν κι αυτό στα πάνω του. Piece of Mind! Δεν χρειάζονται λόγια για το συγκεκριμένο album και γενικά για κάθε album των Iron Maiden. Πέρσι συμπλήρωνε 30 χρόνια το Number of the Beast και φέτος έχει σειρά αυτό. Δίκαια βρίσκεται στην ελίτ του Heavy Metal σαν album.

Ο Vinnie Appice και ο Ronnie James Dio αποτέλεσαν παρελθόν από τους Black Sabbath το 1983. Αυτό δεν τους εμπόδισε να ''ξεκινήσουν'' τους Dio, κυκλοφορώντας την ίδια χρονιά ένα album-σταθμό για το Hard Rock/Heavy Metal.Το όνομα αυτού: Holy Diver.

Μετά το ντεμπούτο τους, Battle Hymn, οι Manowar προχωράνε στην κυκλοφορία του Into Glory Ride. Ένα σχετικά καλό album που προσωπικά δεν με εξέπληξε. Ξεχωρίζω το Gloves of Metal, τρίτο κομμάτι του δίσκου.

Οι ''αγαπητοί'' Mercyfull Fate κυκλοφορούν το Melissa, ίσως το καλύτερο album της μπάντας πριν το διαλύσουν σαν μπάντα, το ξαναφτιάξουν και το ξαναδιαλύσουν!

Συνοψίζοντας, (γιατί βαριέμαι να γράφω) το έτος 1983 ξεχωρίζω τα Accept - Balls to the Wall, Saxon - Power & the Glory, Savatage - Sirens και Krokus - Headhunter.

Y.Γ. Να στε καλά, σας εύχομαι καλή χρονιά και μαζικά στα shows για να μείνει το Metal ζωντανό στην Ελλάδα...

ADMIN


« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / Πέρασαν κιόλας 30 χρόνια...