Ένας χρόνος από τον θάνατο του Mark Reale!

Chuck Schuldiner, Quorthon, Ronnie James Dio, Cliff Burton και τώρα Mark Reale. Έχω βαρεθεί να κάνω αφιερώματα σε επετείους θανάτων σπουδαίων ανθρώπων, αλλά δυστυχώς είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορώ να αποδώσω προς αυτούς!

Πριν από ένα χρόνο, ανακοινώθηκε και επίσημα πως μέγιστος αυτός κιθαρίστας των θρυλικών Riot, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 56 ετών, ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τη νόσο του Κρον.

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του '55 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, τα αγαπημένα του ακούσματα ήταν οι Beatles, o Ritchie Blackmore, o Gary Moore και ο Eric Clapton.
READ MORE...

To 1975, σε ηλικία 20 ετών, αποφάσισε να δημιουργήσει την δική του μπάντα που έφερε το όνομα Riot. Οι Riot κυκλοφόρησαν 16 δίσκους από το έτος της δημιουργίας τους, έως και το 2011. Αποκορύφωμα ήταν το Thundersteel που κυκλοφόρησε το 1988 και προσωπικά το αποκαλώ σεμινάριο του Speed Metal. Άπειρες συναυλίες και shows, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως από τους Riot πέρασαν συνολικά 28 (!) μέλη.

Λίγα πράγματα γνωρίζουμε για την ζωή του Mark. Εκτός από ιδρυτής των Riot υπήρξε και κιθαρίστας του σχήματος Westworld όπου και κυκλοφόρησε με αυτούς 3 studio albums. Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα γνωρίζουν επίσης ότι ο Mark Reale, τα τελευταία χρόνια της ζωής του, είχε ιδρύσει την εταιρία Longhouse Music, όπου και διακόπηκε με το θάνατό του η λειτουργία της. Αξιοσημείωτο είναι πως ο θρύλος του heavy metal, αποτέλεσε και κιθαρίστας της Bonnie Tyler.

Λίγα και απλά λόγια αποτελούν τον φόρο τιμής του blog προς τον Mark Reale. Ήδη βρίσκεται ένα χρόνο μακριά μας και το heavy metal δείχνει να μοιάζει πιο φτωχό με την απώλεια ενός σπουδαίου ανθρώπου...


« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / Ένας χρόνος από τον θάνατο του Mark Reale!