Top 10 albums για το 2012

Μετά από απουσία εβδομάδων επιστρέφω για να ξεχωρίσω τα 10, κατά την γνώμη μου, καλύτερα albums που κυκλοφόρησαν στο δεύτερο έτος της δεύτερης δεκαετίας της δεύτερης χιλιετίας.

 Πολλά albums είναι αυτά που ξεχώρισαν, όμως λίγα είναι αυτά, 10 δηλαδή, που θα μπούνε στην σημερινή λίστα και θα αποτελέσουν τα καλύτερα για την χρονιά που μας πέρασε.

 Αδικίες θα υπάρξουν σίγουρα και είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμφωνήσετε με τις απόψεις μου.
READ MORE...


Στο Νο.10 συναντάμε τους Overkill με το The Electric Age. Με γνώμονα το ότι ο Bobby και η παρέα είχαν χρόνια να κυκλοφορήσουν κάτι αξιόλογο, καταφέρνουν να μπουν στα καλύτερα 10 του έτους. Πολλοί είναι αυτοί που βάζουν το συγκεκριμένο album ακόμα και στην τριάδα των καλύτερων, όμως εγώ επιφυλάσσομαι και λέω πως το album δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο για τόσο υψηλή θέση.

Ένατοι έρχεται μια μπάντα που το σίγουρο είναι πως το μέλλον είναι γραμμένο για εκείνη. Οι Gojira μετά από πολλούς πειραματισμούς ανά τον καιρό έφτασαν σε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα με το L'enfant Sauvage. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο κόσμος προχωράει μπροστά και ο ήχος του heavy metal αλλάζει. Άποψή μου είναι πως το heavy metal από δω και πέρα θα ακούγεται σαν το L'enfant Sauvage!

Στην 8η θέση μια μπάντα που είναι του είδους μου. Γερμανικό, ξερό Thrash, οι Destruction με το Spiritual Genocide εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά. Παρόλα αυτά από την Γερμανία έχουμε μία ακόμη μπάντα παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο album βοήθησε και ο Tomas Angelripper (Sodom).

Έβδομοι έρχονται οι Wintersun. Μια μπάντα που όπως έχουν δηλώσει τα ίδια τα μέλη της, την χτύπησε άσχημα η οικονομική κρίση, κυκλοφόρησε ένα album ''ποίημα'' για το είδος του. Με τίτλο Time I, το συγκεκριμένο album, αποτελεί τη καλύτερη δουλειά των Wintersun, ενώ αναμφίβολα είναι η καλύτερη κυκλοφορία για το συγκεκριμένο είδος.

Στην 6η θέση, κι ενώ πλησιάζουμε προς την πεντάδα, έρχονται οι Candlemass, με το Psalms for the Dead. Δεν χρειάζονται πολλά για το συγκεκριμένο album. Μιας που κατά την γνώμη οι Candlemass είναι η καλύτερη Doom Metal μπάντα, το album θερίζει ενώ τα φωνητικά του συγκεκριμένου δίσκου μοιάζουν πιο καθαρόαιμα heavy. Πολύ καλό album, αξίζει να το ακούσετε.

Τελική πεντάδα! Στην πέμπτη θέση έρχονται οι Dr. Living Dead! Ναι καλά διαβάσατε! Τους θυμάστε? Έπαιζαν crossover και δεν υπολόγιζαν κανέναν! Στο Radioactive Intervantion μας δείχνουν πόσο γρήγοροι μπορεί να γίνουν και μας το δείχνουν απλόχερα. Πολλοί ούτε καν τους ξέρετε, όμως αξίζει να τους ψάξετε..

Στην 4η θέση κι ενώ πλησιάζουμε προς την τριάδα, έρχονται οι Paradise Lost! Αρκετά ψηλά στην λίστα μου για μια μπάντα σαν αυτούς, όμως αντικειμενικά το Tragic Idol είναι σεμινάριο.Πολύ όμορφα εκτελεσμένο, με το ένα τραγούδι να είναι καλύτερο από τ' άλλο. Αν δεν το έχετε ακούσει ακόμα, χάνεται....

Τριάδα! Και στην 3η θέση δεν θα μπορούσε να είναι άλλοι από τους Suicidal Angels! To Bloodbath δείχνει στις χώρες του εξωτερικού πως η ελληνική σκηνή είναι παρών! Τρομερή riffoλογία, απίστευτο thrash σίγουρα αξίζει τη θέση του στην τριάδα της λίστας μου και με το παραπάνω!

2οι έρχονται οι Testament! Με το Dark Roots of Earth να μην είναι και ότι καλύτερο υπάρχει στο thrash οι Testament ανταπεξέρχονται άψογα στις δυνατότητες τους και μας παρουσιάζουν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Αξίζουν την δεύτερη θέση με την heavy/thrashy κατάσταση που δημιουργούν στο συγκεκριμένο album.

Και την πρωτιά θα πάρουν οι αναμενόμενοι. Kreator - Phantom Antichrist! Το album κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2012 και αποτελεί μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες των Γερμανών. Προσωπικά είναι το album που ξεχωρίζω για το 2012, ενώ μπορώ να πω πως μπαίνει και στην καλύτερη δεκάδα με τα thrash albums που μου αρέσουν.

Υ.Γ.1 Δεν πιστεύω να θέλατε να δείτε και Firewind! χαχαχαχαχαχα.....

ADMIN!
« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / Top 10 albums για το 2012