Agroviking! (pt.1)



Μόλις μου έγινε πρόταση από ένα παλικάρι, για να γράψω στο blog του, για οτιδήποτε είχα στο μυαλό μου που να αφορά το metal. Δεν το σκέφτηκα και πολύ και απάντησα θετικά.
“Εντάξει το έχεις” είπα μέσα μου και κατευθείαν πήρα χαρτί και στυλό και τα άφησα πιο δίπλα, γιατί με εμπόδιζαν και δεν μπορούσα να πληκτρολογήσω.

Το επόμενο πράγμα που έπρεπε να κάνω, ήταν να σκεφτώ ένα θέμα για να γράψω. Θέλω το πρώτο μου άρθρο να μείνει στην ιστορία, όπως και το ότι οι Cradle Of Filth παλιά έπαιζαν metal, (δεν κάνω πλάκα). Ψάξτε στο youtube και θα δείτε. Προσοχή όμως. Μην πατήσετε την λέξη “Metallica”


Έμαθα ότι κάθε φορά που αναφέρετε την λέξη αυτή, ο τραγουδιστής/κιθαρίστας της μπάντας, James (Fra Gof On) Hetfield, εμφανίζεται και παίρνει $0,72 δολάρια από την τσέπη σας. Φήμες λένε ότι κάποτε ένας οπαδός τους, είπε 124 φορές μέσα σε 23 λεπτά αυτή την λέξη και δεν είχε το ανάλογο ποσό πάνω του, με αποτέλεσμα ο James να βγει μέσα από ένα πουκάμισο μάρκας Παντελή Παντελίδη και να του πάρει τα τελευταία 3 δόντια που του είχαν απομείνει. Τα άλλα του τα είχε πάρει ο Blackie Lawless, γιατί πήγε ο αθεόφοβος σε live των W.A.S.P και απλά είδε το live χωρίς να αγοράσει κάτι. (@?%*!@?%*!) Που πας ρε κακομοίρη να δεις W.A.S.P χωρίς να αγοράσεις κάτι? Καλά του έκανες του redneck, Blackie.   
Ok καλή η πλάκα, αλλά ας περάσουμε στο ζουμί.

Θα γράψω μερικά πράγματα για το αγαπημένο μου είδος. Το Black Metal*.

*Όσοι δεν έχετε ιδέα από black metal, σταματήστε να διαβάζετε και πεταχτείτε μέχρι την τουαλέτα για κατούρημα ή ότι άλλο θέλετε. Μέχρι να γυρίσετε θα έχει τελειώσει το άρθρο. 

Θα γράψω για Burzum, έτσι γιατί έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου και θέλω να τα μοιραστώ. Εντάξει έχει ξεφύγει ο τύπος. Τεράστιο μυαλό αδιαμφισβήτητα. Τόσο συνθετικά, όσο και συγγραφικά. Αλλά όταν σε βλέπω ρε Varg σε φωτογραφίες, να φορτώνεις κοπριά στο τρακτέρ, για να πας να την απλώσεις στο χωράφι, να σου βγει το βαμβάκι χωρίς σπόρι, εντάξει  Γκρεμίζεται η ιδέα του Viking πολεμιστή που έχτιζες εδώ και χρόνια όσο ήσουν “μέσα”. Βέβαια από καιρό είχα υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα. Θέλεις λίγο το ότι μιλούσες για corn flakes σε συνεντεύξεις, λίγο το ότι ηχογράφησες ολόκληρο δίσκο με έναν Marshall 10watt και ακουστικά αντί για μικρόφωνο… (Εντάξει, θα μου πεις ήταν ιδεολογικό το όλο ζήτημα).

 Ναι ρε Varg. Κάτι τέτοια κάνανε και τα πανκιά εδώ στην Ελλάδα το 1990 και τώρα όταν τους δείχνεις υπολογιστή για ηχογραφήσεις, αυτοί κάνουν πίσω βγάζοντας άναρθρες κραυγές και μετά πλησιάζουν την οθόνη και την χτυπάν με ένα ξύλο από απόσταση, για να δούνε τι κάνει. Δεν πάει έτσι. Δεν μπορούμε να απολαύσουμε τις αντικειμενικά όμορφες ιδέες που είχες. Ωραίοι οι τελευταίοι δίσκοι των Burzum και από άποψη ήχου. Σκοτεινοί και ταξιδιάρικοι. Υπάρχουν αρκετά σημεία που επαναλαμβάνεσαι αλλά χαλάλι σου. Μας χάρισες ένα Glemselens Elv και ένα Keliohesten από το Belus, ένα  Jeg Faller και ένα Valen από το Fallen. Ένα Alfadanz και ένα  Æra από το Umskiptar. Παλιότερα μας έδωσες albums όπως τα  Det Som Engang Var και Filosofem κλπ. Κομματάρες από δίσκους σταθμούς στο Βlack Μetal, έστω κι αν εσύ δεν νιώθεις ότι είσαι black metal πια. 

Βέβαια δεν επιμένω. Ότι αγαπάς εσύ. Εγώ μαζί σου είμαι.
σ.σ «Άσε μη στραβώσει και βρεθώ με κάνα μαχαίρι καρφωμένο στο μάτι σαν εκείνο το παλικάρι τον Euronymous. Και τώρα είναι έμπειρος ο Varg. Δεν θα την πατήσει όπως τότε. Έχετε δει πορτ μπαγκάζ που έχει το τζιπ του έτσι? Μια μπάντα πτώματα χωράει μέσα».
Ας αποφύγω λοιπόν τα πολλά πολλά με τον agrovicking.
Μιας και είναι το πρώτο μου άρθρο, δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω και να κουράσω.
Εννοείται πως όλες τις μπάντες και τα πρόσωπα που ανέφερα, τους αγαπάω και τους σέβομαι για ότι έχουν προσφέρει. Εκτός από τους Metallica. (Πάρε James $1,44)…

Songs:
Burzum – Glemselens Elv,
Darkthrone – Quintessence,
Immortal – The Sun No Longer Rises.
Rotting Christ – Wolfera The Chackal,
Naer Mataron - Blast Furnace,
Zemial – For A Fallen One
« Previous
 
Next »
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος | 9 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:06 μ.μ. ¿Responder? |

αμα σε πειραξει ο αγροβικινκγ περνω τον μπαλαλα κ ξεκιναω !!!

Unknown | 10 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:09 μ.μ. Reply |

Ο AGROVIKING ΣΠΕΡΝΕΙ!!!

Your comment / Agroviking! (pt.1)