Chuck Schuldiner: Ο Θεός του Death Metal...

13 Μαΐου 1967 - 13 Δεκεμβρίου 2001. Σε ηλικία 34 χρονών πριν ακριβώς 12 χρόνια, έφυγε από την ζωή ένας από τους μεγαλύτερους riffολόγους που έβγαλε ποτέ το Metal.

Την άνοιξη του 1999 ο Chuck Schuldiner υπέφερε από τρομερούς πόνους στο σβέρκο και εισήχθη στο νοσοκομείο. Την ημέρα των γενεθλίων του, οι γιατροί του συγκεκριμένου νοσοκομείου διέγνωσαν γλοίωμα, ένα είδος καρκίνου του εγκεφάλου που είχε ελάχιστες πιθανότητες να θεραπευτεί. Παρ'όλα αυτά ο Chuck άρχισε αμέσως τις χημειοθεραπείες με τα αποτέλεσμα να είναι θετικά για την υγεία του. Στην συνέχεια έπρεπε να μπει στο χειρουργείο για να αφαιρεθεί εντελώς το γλοίωμα, όμως τα οικονομικά της οικογένειας Schuldiner δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Έτσι η ζωή του τέθηκε σε κίνδυνο και πάλι.
READ MORE...

 Η εγχείρηση δεν έγινε και ο Chuck συνέχισε να δουλεύει πάνω στο θέμα που αγαπούσε, την μουσική...

2 χρόνια αργότερα, το 2001, η άσχημη αυτή αρρώστια τον ξαναχτύπησε και αυτήν την φορά είχε τραγική κατάληξη. Στις 13 Δεκεμβρίου του 2001, γύρω στις 4 τα ξημερώματα ο Chuck άφησε την τελευταία του πνοή, αφήνοντας άναυδη όλη την κοινωνία του μουσικού αυτού χώρου.

Γεννήθηκε στο Long Island της Νέας Υόρκης από γονείς με αυστριακή καταγωγή, ενώ ήταν το πιο μικρό σε ηλικία μέλος στην οικογένειά του. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική από πολύ μικρός και στα 16 του χρόνια δημιούργησε τους Mantas, μια μπάντα που αργότερα μετονομάστηκε σε Death. Εμπνεύσεις του ήταν οι Iron Maiden, οι Kiss και ο Billy Idol.

H αγαπημένη του Heavy metal μπάντα ήταν οι Sortilege από την Γαλλία, ενώ κύριες επιρροές του ήταν οι Slayer, οι Metallica και οι Possessed. Με τους Death κυκλοφόρησε 7 albums, τα οποία γνώρισαν σπουδαία επιτυχία, έχοντας πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα, μεταξύ των οποίων τα περισσότερα μετά τον θάνατό του.

Θεωρείτε ο πατέρας του Death Metal, ενώ αποτελεί πηγή έμπνευσης σπουδαίων σημερινών συγκροτημάτων, όπως οι Cannibal Corpse. Με την μουσική κληρονομιά που άφησε, το είδος άνθισε γνωρίζοντας σημαντική άνοδο την τελευταία δεκαετία. Δυστυχώς, όπως και στην περίπτωση Quorthon, ο Chuck δεν θα καταφέρει να ζήσει για να συνεχίσει το έργο που δεν πρόλαβε να τελειώσει. Τα έργα του θα μας υπενθυμίζουν τι μουσική ιδιοφυΐα ήταν...

Υ.Γ.1 Τρομερός ο Chuck...Τυχεροί που μπόρεσαν να τον δουν από κοντά...
ADMIN!

« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / Chuck Schuldiner: Ο Θεός του Death Metal...