Αφιέρωμα Quorthon!

Για πολλούς αποτελεί πηγή έμπνευσης στίχων και μουσικών συνθέσεων. Για άλλους ήταν απλά ένας αποτυχημένος μουσικός που δεν ήξερε τι έκανε. Για άλλους αποτελεί μία θρησκεία. Για μένα ήταν απλά ένας καλλιτέχνης με όλη την σημασία της λέξεως. Quorthon...

Στις 7 Ιουνίου του 2004 στο διαμέρισμά του, κάπου στην Σουηδία, βρέθηκε νεκρός ο Thomas Ace Forsberg, γνωστός σε όλους ως Quorthon. Αιτία θανάτου: Καρδιακή Ανεπάρκεια. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή....

Στις 17 Φεβρουαρίου του 1966, στην χιονισμένη λογικά Στοκχόλμη γεννιέται ένας άνθρωπος, που αποτέλεσε τον δημιουργό και τον ηγέτη μια μουσικής που συχνά (σχεδόν πάντα), γίνεται αποδεκτή από ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με το είδος. 
READ MORE....

Δεν ξέρουμε πολλά για την παιδική του ηλικία (βλ.Χριστό), ενώ το ''ταξίδι'' του ξεκινάει μόλις στα 17 του χρόνια, όταν και θα συμμετάσχει σε μια μπάντα ονόματι Oi!. Λίγα πράγματα θα καταφέρει να πετύχει με το συγκεκριμένο σχήμα μέχρι το 1983, όπου ήρθε η ώρα να δημιουργήσει την δική του μπάντα. Το όνομα αυτής: Bathory!

Τον Οκτώβρη του 84' το πρώτο studio album της μπάντας, και δυσεύρετο σήμερα (ειδικά με την κίτρινη κατσίκα), θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο bathory. Σαν δίσκος θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν αρκετά ικανοποιητικός και πως οι Bathory μπήκαν δυνατά, με στόχο να εδραιώσουν το όνομά τους στο χώρο του black metal, πράγμα που κατάφεραν. Ένα χρόνο αργότερα ο δεύτερος δίσκος της μπάντας ήρθε για να την απογειώσει με τίτλο The return...! Ως το 2004, ο Quorthon και μπάντα του θα κυκλοφορήσουν 11 studio albums, με αποκορύφωμα το Twillight of the Gods (1991)

Δυστυχώς, όπως λένε και οι Iron Maiden στο 7th son of a 7th son, Only the Good Die Young! Ο Quorthon, έφυγε για την Valhalla το καλοκαίρι του 2004, όχι από ναρκωτικά, όχι από αλκοόλ, αλλά από καρδιακή ανεπάρκεια, μια νόσο που ήταν καταδικασμένος να γεννηθεί μ'αυτήν χωρίς να υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς, ίσως χωρίς να το ξέρει, φρόντισε για την υστεροφημία του μέσα από τα έργα του και τις προσφορές του στο χώρο της μουσικής!

Υ.Γ.1 Αφιέρωμα δεν θυμάμαι να είχα ξανακάνει. Νομίζω πως είχα ξανακάνει στον Curt Cobain, στις αρχές λειτουργίας του blog, αλλά νομίζω πως αν ξανακάνω δεν θα αποδώσω τον ίδιο φόρο τιμής που απέδωσα σήμερα στον θεό QUORTHON!
Υ.Γ.2 Ακολουθούν τα 3 αγαπημένα μου albums από τους Bathory...ΤΑ ΛΕΜΕ! 
(ADMIN)



« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / Αφιέρωμα Quorthon!