Null'o'Zero - INTERVIEW


Μια ελπιδοφόρα μπάντα από την Αθήνα φιλοξενείτε σήμερα στο Poser Disposer.
Οι Null'o'Zero παίζουν heavy/thrash και έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο τους E.P. με τίτλο ''Under Blood Red Sky''.

Όσοι τους είδαμε στα Τρίκαλα, καταλάβαμε ότι η μπάντα είναι για μεγάλα πράγματα, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε πως έκλεψαν την παράσταση στο συγκεκριμένο show. Για να μην τα πολυλογώ, πάμε να δούμε τι μας είπαν οι ίδιοι...

READ MORE...



''Πείτε μας 2 λόγια για την μπάντα''
Καταρχάς να σε ευχαριστήσουμε για την φιλοξενεία της μπάντας μας στο blog.
Οι null'o'zero είναι μια νέα μπάντα η οποία άρχησε να δραστηριοποιήται στον χώρο στις αρχές του 2012. Την ιδέα για την δημιουργία της μπάντας είχαν κάποια χρόνια πριν οι Ηλίας Ανδρίτσος (κιθάρες) και Γιώργος Δεληγιάννης (μπάσο). Στην συνέχεια προσήλθε στην μπάντα ο Βαγγέλης Βιλαντζάκης (φωνή) και τέλος εγώ (Λευτέρης Μώρος, τυμπανα). Αμέσως ξεκίνησαν να γίνονται κάποια live στην Αθήνα και πολύ γρήγορα πήραμε μέρος στον διαγώνισμο band on the stage όπου και κερδίσαμε το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 42 συγκροτήματα της ελληνικής underground μεταλ σκηνής.

''Ποιες είναι οι επιρροές σας?''
Οι επιρροές της μπάντας ποικήλουν όσον αφορά τα μέλη, όμως οι βασικότερες επιρροές της μπάντας σαν σύνολο προέρχονται κυρίως από την αμερικανική μεταλλική σκηνή.
Μερικά συγκροτήματα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε είναι οι Megadeth, Metallica, Slayer, Death, Testament αλλά ακόμα και συγκροτήματα με ποιό μοντέρνο ήχο όπως είναι οι Slipknot, οι Disturbed και οι  Lamb of god. Βέβαια τα φωνητικά παραμένουν καθαρά χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι επιθετικά.

''Σε ποιο σημείο βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή?''
Αυτή τη στιγμή έχουμε ήδη ολοκληρώσει το πρώτο μας επίσημο E.P. με τίτλο ''Under Blood Red Sky'' το οποίο είναι διαθέσιμο και όποιος θέλει μπορεί να το προμηθευτεί από εμάς. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανεύρεσης εταιρίας για έναν επερχόμενο δίσκο και η αναζήτηση συναυλιών για την προώθηση του group.

''Πριν λίγες μέρες παίξατε στα Τρίκαλα, ανοίγοντας τους Battleroar. Μιλήστε μας για την εμπειρία σας.''
Μπορώ να πω πως ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς επειδή ήταν και η πρώτη φορά που παίζαμε Live εκτός Αθηνών. Στην πραγματικότητα ήταν μια μίνι περιοδεία στην οποία επισκευτήκαμε δύο πανέμορφες πόλεις της Ελλάδας τα Τρίκαλα και τα Ιωάννινα. Θα λέγαμε με σιγουριά πως πήραμε μια γεύση για το πως αντιμετωπίζει η ''επαρχεία'' την metal μουσική. Ήταν ένα πολύ όμορφο τριήμερο με πολύ καλή παρέα δυνατή υποστήριξη και φυσικά ένα support σε μία μπάντα η οποία είναι πολλά χρόνια στον χώρο και έχει προσφέρει πολλά στην Ελληνική σκηνή και όχι μόνο. Ένα τεράστιο ''ευχαριστώ'' στους BattleroaR για την ευκαιρία που μας έδωσαν και για την εξαιρετικά χρήσιμη βοήθεια και υποστήριξή τους.

''Σας επηρεάζει η κρίση?''
Αν και δεν προτιμώ την λέξη κρίση μιάς και αυτό που συμβαίνει είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλή κρίση, μου δίνεται η πάσα να ρωτήσω, ποιός δεν έχει επηρεαστεί? Ο καθένας μας έχει προσωπικές υποχρεώσεις στης οποίες καλείται να ανταπεξέλθει και κακά τα ψέματα η μουσική είναι ένα ακριβό σπορ. Είναι πολύ δύσκολο να αυτοχρηματοδοτείς μιά μπάντα, αλλά είναι αυτό που αγαπάμε και το κάνουμε με μεγάλη χαρά χωρίς να είμαστε φειδωλοί σε αυτό.

''Με ποια μπάντα θα θέλατε να μοιραστείτε την ίδια σκηνή?''
Είναι μεγάλη υπόθεση να μοιράζεσαι την σκηνή με κάποιον που έχει κάτι να σου προσφέρει. Το να κάνεις ένα καλό support δεν είναι πολύ δύσκολο αλλά το θέμα είναι να πάρεις κάτι μέσα από αυτό. Ομολογώ πως πολλά είναι τα ονόματα που ήρθαν στο μυαλό μου σαν απάντηση όμως θα προτιμούσαμε σαν νέα μπάντα να μοιραστούμε την σκηνή με μπάντες που θα μας αντιμετωπίσουν θετικά και θα έχουμε με την σειρά μας την ευκαιρία να αποκομήσουμε κάτι μέσα από όλο αυτό.

''Πώς βλέπετε το Metal στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια?''
Η Ελλάδα διψούσε πάντα για το metal και εδώ και χρόνια είχαμε αξιόλογες μπάντες που πάλευαν να τα καταφέρουν στο μουσικό στερέωμα. Το πρόβλημα κατά την γνώμη μου ήταν το ότι δεν υπήρχε η ''τεχνογνωσία'' και ο κατάλληλος εξοπλισμός. Πλέον οι μπάντες έχουν αρχίσει να επενδύουν περισσότερα στην μουσική τους με αποτέλεσμα να έχουμε πιό επαγγελματικές παραγωγές και πιό προσεγμένες δουλειές. Κάποια χρόνια πίσω για να κάνεις έναν Metal δίσκο έπρεπε να απευθυνθείς σε ενα στούντιο που τις περισσότερες φορές δεν είχε να κάνει με τον ήχο μας, άρα δεν μπορούσες εκ των πρωτέρων να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμούσες. Σήμερα υπάρχουν άνθρωποι με γνώσεις του ''ακραίου'' ήχου που ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με αυτό, επομένως η δουλείες σαν σύνολο είναι πιό ικανοποιητικές.

''Κάπου εδώ να σας ευχαριστήσω. Κλείστε με ένα μήνυμα..''
Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι έχουμε πολύ αξιόλογες μπάντες οι οποίες χρειάζονται υποστήριξη. Να στηρίζουμε την ελληνική σκηνή! Και όχι μόνο τις επαγγελματικές μπάντες αλλά και τις μικρότερες.

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενεία. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και το 2013 να ευχηθούμε να μας φέρει χαρά και ποιοτικό heavy metal.


στοιχεία επικοινωνίας με την μπάντα
e-mail: elemor1989@gmail.com
Nullozero @ facebook




« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / Null'o'Zero - INTERVIEW