Agroviking: Gone but not forgotten!


Ετοιμαζόμουν να γράψω άλλο ένα άρθρο σαν τα προηγούμενα, αλλά μου έσκασε η είδηση ότι έφυγε από την ζωή ο Clive Burr.

(Όσοι δεν ξέρετε ποιος είναι και διαβάζετε αυτό το άρθρο, πατήστε μαζί το πλήκτρο "alt" και το "F4").

Πως να γράψεις οτιδήποτε, όταν μαθαίνεις ότι ο ντράμερ των κομματιών που άλλαξαν την ζωή σου απλά δεν ζει?
Θα ήθελα σαν έναν φόρο τιμής, να γράψω 2-3 πραγματάκια για τον Clive, αλλά και για μερικούς ακόμα σημαντικούς μουσικούς, που σημάδεψαν με την παρουσία τους, ολόκληρη την Metal, αλλά και εμένα προσωπικά και τώρα απλά δεν βρίσκονται στην ζωή.

Σημείωση.
Γράφω μόνο για αυτούς που λάτρεψα και όχι για όλους. Άρα μη πει κανείς -καλά ρε, ξέχασε τον τάδε, πλάκα μας κάνει?
Επίσης θα διαβάσετε για μουσικούς που ίσως δεν γνωρίζετε. Ψάξτε τους. Είναι μια καλή ευκαιρία να διευρύνετε τα ακούσματα σας.
Τα σχόλια που κάνω, αφορούν το πως ΕΓΩ τους θεωρώ και τους έζησα μέσα από την μουσική τους.


Bon Scott.
1946 – 1980
AC/DC
Ο ξυδάκιας.
Η χαρακτηριστική φωνή και η street αλητεία σε όλο της το μεγαλείο. Ο κλασσικός rock star που όμως δεν του καίγεται καρφί για το ποιος είναι. Πραγματικά απίστευτος άνθρωπος. Χαρακτηριστικό album "Let There Be Rock".

Randy Rhoads
1956 – 1982
OZZY/Quiet Riot
Ο mr solo.
Ποτέ κανείς δεν θα ξεχάσει τις σολάρες του. Απλά στους 10 κορυφαίους κιθαρίστες όλων των εποχών. Χαρακτηριστικό album "Diary of a Madman".

Ronnie James Dio
1942 – 2010
Vocals
Dio/Rainbow/Black Sabbath
Η φωνή.
Απίστευτη φωνή. Εκτός των άλλων, τραγούδησε και σε 2 από τις μεγαλύτερες Heavy Metal μπάντες του κόσμου.  Χαρακτηριστικό album "Heaven and Hell".

Cliff Burton
1962 – 1986
Bass
Metallica
Ο μπασίστας.
Ναι. Υπήρξε κάποτε μπάντα με το όνομα Metallica και έπαιζε αυτό που λέει και το όνομα της. M E T A L. Μάλλον επειδή είχε στις τάξεις της, τον τεράστιο Cliff Burton. Δυστυχώς σκοτώθηκε και έτσι φτάσαμε στο 2013 και στους Metallica του LULU... Χαρακτηριστικό album "Ride the Lightning".

Quorthon
1966 - 2004
Guitar/Bass/Vocals/Drums/ etc
Bathory
Ο Viking.
Σουηδός μουσικός. Επηρέασε ολόκληρη μουσική σχολή και έγινε ο πατέρας της σύγχρονης Black Metal. Χαρακτηριστικό album "Twilight of the Gods".

Chuck Schuldiner
1967 – 2001
Guitars/Vocals
Death
Ο ηγέτης.
Είμαι σίγουρος πως αν ζούσε ο Chuck, πολλοί θα παρατούσαν την metal στην ησυχία της. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και ηγέτης της ακραίας μουσικής.
Χαρακτηριστικό album "Symbolic".

Clive Burr
1957 – 2013
Drums
Iron Maiden
Ο πρώτος.
Ο ντράμερ των τριών πρώτων και καλύτερων δίσκων των Iron Maiden. Δυστυχώς αντικαταστάθηκε με άσχημο τρόπο, ενώ και η ζωή ήταν σκληρή μαζί του. Διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και πάλεψε μέχρι τέλους. Χαρακτηριστικό album "Killers".

Gar Samuelson
1958 - 1999
Drums
Megadeth
Ο τζαζίστας.
Πραγματικός μουσικός. Απίστευτες γνώσεις πάνω στην τζάζ μουσική. Αργότερα ο ντράμερ των Megadeth όπου και συμμετείχε στους καλύτερους δίσκους της μπάντας. Χαρακτηριστικό album "Peace Sells... but Who's Buying?"

Valfar
1978 - 2004
Vocals/Accordion/Guitars/Bass/Drums
Windir
Το ταλέντο.
Το μυαλό πίσω από τους Νορβηγούς Windir. Πραγματικό ταλέντο μιας και οι συνθέσεις του είναι εξωπραγματικές. Δυστυχώς πέθανε την εποχή που άφηνε ιστορία. Χαρακτηριστικό album "Arntor".

Dead
1969 – 1991
Vocals
Mayhem
Ο νεκρός.
Τραγουδιστής των Mayhem. Ανέκαθεν θεωρούσε τον εαυτό του νεκρό. Έκανε το όνειρο του πραγματικότητα με μια καραμπίνα. Χαρακτηριστικό album -

Euronymous
1968 – 1993
Guitars
Mayhem
Το θύμα.
Κιθαρίστας των Mayhem. Δολοφονήθηκε από τον μέχρι τότε κολλητό του, Varg Vikernes και έκαναν την Νορβηγική Black Metal γνωστή σε όλο τον κόσμο.  Χαρακτηριστικό album "Deathcrush".
 
Jon Nodtveidt
1975 – 2006
Vocals/Guitars
Dissection/Nifelheim
Ο τρελός.
Σίγουρα από τους πιο ακραίους ανθρώπους, αλλά και καλλιτέχνες. Φυλακίστηκε αφού σκότωσε έναν άνθρωπο, ενώ αυτοκτόνησε 2 χρόνια μετά την αποφυλάκιση του. Χαρακτηριστικό album "The Somberlain".

Όπως καταλαβαίνετε, η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχουν εκατοντάδες μουσικοί που πέθαναν, αλλά προτίμησα να αναφέρω μερικούς από αυτούς που επηρέασαν την αγαπημένη μας μουσική και ειδικά εμένα.

Αφιερωμένο στον Clive Burr.
R.I.P

Track list:
Iron Maiden - Killers (Ολόκληρος ο δίσκος).  
« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / Agroviking: Gone but not forgotten!