Exarsis - Interview




Μετά από μια μικρή καθυστέρηση είναι έτοιμη επιτέλους η συνέντευξη των Κορινθίων thrashers! Οι Exarsis είναι μια νεανική μπάντα με φιλοδοξίες και όνειρα, που άμα συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο την ανοδική τους πορεία, σίγουρα θα πραγματοποιηθούν! Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας είπε ο Παναγιώτης, κιθαρίστας της μπάντας...

'Πείτε μας δυο λόγια για την μπάντα''

Καταρχάς σας ευχαριστούμε για την σύντομη αυτή συνέντευξη. Οι Exarsis ξεκινούν πίσω, το καλοκαίρι του 2009, στο Κιάτο Κορινθίας με τον Χρήστο Π. στο μπάσο και τον Γιώργο στα drums να αποτελούν τον πυρήνα του συγκροτήματος. Την ίδια περίπου περίοδο ο αδερφός μου, Χρήστος Τ. , μπαίνει στο συγκρότημα ως κιθαρίστας και τον ακολουθώ και εγώ στην ίδια θέση στις αρχές του 2010. Μέχρι το καλοκαίρι αυτής της χρονιάς, ο Αλέξης αναλαμβάνει τα φωνητικά και το τελικό line up έχει μόλις ολοκληρωθεί. Ο στόχος ένας: Να παίξουμε old school thrash metal στα πρότυπα της αμερικανικής σκηνής , του Bay Area αλλά και της Ανατολικής Ακτής!


READ MORE....
''Under Destruction!! Καυστικός τίτλος! Πείτε μας 2 λόγια για το άλμπουμ. Ποιες ήταν οι προσδοκίες σας και πως ήρθε τελικά?''

Ο τίτλος του album είναι λογοπαίγνιο και αποτυπώνει κυρίως το στιχουργικό περιεχόμενο των κομματιών του δίσκου, έναν κόσμο, μία κοινωνία «υπό καταστροφή». Ο δίσκος διατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 προς δωρεάν download από εμάς μέχρι που αυτό το καλοκαίρι κυκλοφόρησε επίσημα από συνεργασία της Athens Thrash Attack και της Eat Metal Records. Είναι μία DIY δουλειά, αυτοχρηματοδοτούμενη, ηχογραφήθηκε σε home studio με το πρώιμο υλικό που είχαμε και θέλαμε με αυτή την κυκλοφορία να δώσουμε το στίγμα μας στον χώρο! Απέσπασε αρκετά καλές κριτικές εντός και εκτός Ελλάδας από διάφορα webzines και blogs ενώ όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο Facebook για να τον αποκτήσει.

''Απ' όσο ξέρω συνεχίζεται ακάθεκτοι για το επόμενο άλμπουμ για το οποίο δεν ξέρουμε τίποτα ακόμα. Πείτε μας λίγα λόγια για το επερχόμενο άλμπουμ.''

Ακριβώς. Πριν ακόμα κυκλοφορήσει επίσημα το “Under Destruction” ήμασταν έτοιμοι να μπούμε σε studio και να επενδύσουμε σε μια άκρως επαγγελματική ηχογράφηση αυτή τη φορά. Εμπιστευόμασταν απόλυτα το νέο υλικό που είχαμε. Υπήρχε μια εμφανής συνθετική αλλά και παικτική πρόοδος, θέλαμε να δώσουμε έξω αυτό το νέο υλικό των EXARSIS το συντομότερο δυνατό και έτσι ήρθαμε σε επαφή με τον Γιώργο Μπόκο (ex-Roτting Christ, ex-Nightfall) με τον οποίο σε ρόλο συμπαραγωγού και καθοδηγητή μπήκαμε στα 9800 Studios αλλά και στα Grindhouse Studios Athens όπου και ηχογραφήσαμε. Το mix/mastering ανέλαβε ο Βασίλης Γκουβάτσος ενώ το artwork του δίσκου επιμελήθηκε ο Andrei Bouzikov ο οποίος έχει σχεδιάσει εξώφυλλα για Municipal Waste, Vektor, Violator και πολλούς άλλους. Το album ονομάζεται «The Brutal State” και ένα δείγμα του μπορεί να ακούσει κανείς στο Youtube αφού γυρίσαμε video clip για ένα από τα κομμάτια, το Toxic Terror. Αναμένουμε κάποια εταιρία να το κυκλοφορήσει, έχουμε αποστείλει promο έξω.

''27 Απριλίου 2012. Thrashers United 3. Πως ήταν το show και φυσικά εκτός από αυτό ποια θα είναι τα επόμενα gigs?''

Ένα live που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό ακόμα! Ένα γεμάτο 7Sins, kάπου στα 250 άτομα κόσμος, 5 συγκροτήματα έτοιμα για πόλεμο στη σκηνή, stage dives, ατέλειωτα mosh pits, ιδρώτας, χαμόγελα, μουσική, κόσμος να κλωτσάει το ταβάνι, αλκοόλ, ενέργεια, ένα thrash party όμοιο του οποίου δεν έχουμε ξαναδεί! Το ζήσαμε και το χαρήκαμε, δεν το περιμέναμε να συμβεί κι όμως έδειξε ότι η ενότητα μεταξύ των συγκροτημάτων σε συνδυασμό με την ποιότητα στην μουσική και τις χαμηλές τιμές στην είσοδο γεμίζουν τα μαγαζιά.

Αρκεί να υπάρχει ο σεβασμός τόσο απέναντι στις μπάντες όσο και στον οπαδό από τους διοργανωτές. Οι Exarsis μαζί με τους Bio-Cancer ανοίγουμε το live των Onslaught στην Αθήνα στο An Club στις 20 Οκτωβρίου οπότε όσοι θέλουν να δουν ένα άτυπο Thrashers United 3 + 2/4 ας είναι εκεί από νωρίς!


''Exarsis, Fadom, Chronosphere, Bio-Cancer. Στο μπλογκ μου σας έχω χαρακτηρίσει ως το Big 4 του Ελληνικού Μέταλ. Έχοντας κάνει την συγκεκριμένη ερώτηση σε Fadom και Bio-Cancer, ήρθε και η σειρά σας. Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τις άλλες μπάντες?''

Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τις φάτσες τους! Πέρα από «συνοδοιπόροι» στο thrash είμαστε φίλοι με τα παιδιά και μπορεί να μας πετύχεις όλους μαζί κάπου στα Εξάρχεια ή στο Γκάζι, μεθυσμένους ή νηφάλιους να συζητάμε φωνάζοντας για οτιδήποτε! Δεν περνάμε σίγουρα απαρατήρητοι! Μοιραζόμαστε κοινούς στόχους, ζούμε στον δικό μας κόσμο, το thrash μας ενώνει, περνάμε καλά και βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Το Big Four του ελληνικού metal σίγουρα μας τιμά αλλά είναι βαρύγδουπη έκφραση. Ο όρος Big Four είναι ένας commercial όρος άλλωστε. Ας πούμε ότι είμαστε απλά οι Thrashers United!

''Κλείστε με ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες''

Ελάτε στο live με Onslaught στις 20 Οκτώβρη στο An Club, θα είναι σίγουρα μια εμπειρία που οι old school thrashers δεν θέλουν να χάσουν αλλά και πιο νέοι στον χώρο θα απολαύσουν. Στηρίξτε τις ελληνικές μπάντες που αγαπάτε, αγοράστε το υλικό τους σε ότι αφορά τους Exarsis μείνετε συντονισμένοι για τα νέα που έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες! Thrashers United!


« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / Exarsis - Interview