Το φαινόμενο Iron Maiden...

Your comment You are on Admin, blaze bayley, columbus, darrel, greek metal, heavy metal, Hellenic Army, Iced Earth, Iron Maiden, Melodic Death Metal, Metalcore, metallica, Nirvana, pantera, reale, releases, riot, rip Edit posts?
Μετά την έμμεση ερώτησή μου στον Blaze Bayley, μέσω της εκπομπής Metal Voice, θεώρησα σωστό ότι έπρεπε να γραφεί ένα άρθρο για την μεγαλύτερη μπάντα που μπόρεσαν ποτέ να γνωρίσουν τα ματωμένα αυτιά όλων των μεταλλάδων...Iron Maiden!!
2 λέξεις που έχουν ακουστεί από δισεκατομμύρια στόματα σε όλο τον κόσμο! Ανατρέξτε πίσω στο παρελθόν, όταν ο μικρός ακόμα δαίμονας του ''σκληρού'' ήχου μέσα σας,  ξεκίνησε να σας ενοχλεί και να σας κάνει με κάποιο τρόπο να θέλετε να ξεχωρίσετε από την μάζα και να βρείτε έναν δικό σας τρόπο ζωής, εντελώς διαφορετικό από αυτό των συνομηλίκων σας.
READ MORE...

Όπως και τα παραδοσιακά τραγούδια κάθε περιοχής έτσι και το Χέβι Μέταλ το μάθαμε, λίγο-πολύ, όλοι από κάποιο κοντινό μας πρόσωπο, δηλαδή μεταφέρεται από γενιά σε γενιά με το στόμα (πως φαίνεται ο διαβασμένος άνθρωπος όμως!!!! χαχα).
Θα σκέφτεστε - και με το δίκιο σας -  ''Άντε μας τα ζάλισες, κατέληξε κάπου''! Ήρθε η ώρα να καταλήξω. Αφού λοιπόν με την αόρατη αυτήν μηχανή του χρόνου φτάσατε, λογικά, στην παιδική σας ηλικία θυμηθείτε ποιες ήταν οι πρώτες μπάντες που ακούσατε. Σίγουρα μέσα σε αυτές ήταν οι Judas Priest, o Ronnie James Dio, οι Scorpions και φυσικά οι IRON MAIDEN.Τα χριστούγεννα του 1975 κάπου στην χώρα της βροχής (Αγγλία ντε!!) ο Steve Harris ιδρύει μια μπάντα ονόματι Iron Maiden.
Το ντεμπούτο τους 5 χρόνια αργότερα με το ομώνυμο ήταν η αρχή της κυριαρχίας τους σε όλο τον κόσμο!
Προσωπικά δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κανένα τραγούδι των Maiden ούτε Heavy Metal, ούτε Hard Rock, ούτε τίποτα. Έχουν ένα μοναδικό τρόπο παιξίματος που ποτέ κανένας δεν μπόρεσε να χαρακτηρίσει με λιγότερο από 15 σελίδες γραψίματος.

 Δεν πρόκειται να χαρακτηρίσω την μουσική των Iron Maiden καθώς δεν είμαι ούτε ικανός να το κάνω και φυσικά αν το κάνω θα φανώ ιερόσυλος. Απλά οι Iron Maiden εκτός ότι με έφεραν στο συγκεκριμένο τρόπο ζωής, μου δημιούργησαν έναν ''φιλοσοφικό'' ερώτημα: ''ΤΟ HEAVY METAL ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ IRON MAIDEN Ή ΟΙ IRON MAIDEN TO HEAVY METAL?'' Και νομίζω πως το ερώτημα βρίσκει απάντηση προς το δεύτερο σημείο του! Και για του λόγου το αληθές, εκτός από εμάς του αρχιμπλόγγερς που έχουμε έμφυτο το δημοσιογραφικό ταλέντο (ουυυ ρε ψωνάραααα!!!), πάρτε ένα τραγούδι από κάθε δίσκο, ανακατέψτε τα, βάλτε τα σε μία playlist και πατήστε play.

Αν βρείτε διαφορά (εκτός από την φωνή Blaze, Di Anno και Βρασίδα) τότε ή δεν έχετε ιδέα ή δεν έχετε ιδέα, δεν εξηγείτε αλλιώς.Τέλος πάντων για να συνοψίζουμε οι Iron Maiden χαράζουν την δική τους πορεία τα τελευταία 35 χρόνια και φυσικά όσα και να περάσουν, ό,τι καινούργιο και να βγει Iron Maiden δεν θα είναι ποτέ...
ADMIN
Υ.Γ. Κλείνουμε με το υπέρτατο....!!!! UP THE IRONS!


« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / Το φαινόμενο Iron Maiden...