ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ METAL (ΤΟΡ 5)

Your comment You are on Τρίκαλα, Admin, Death Metal, greek metal, heavy metal, Hellenic Army, Iron Maiden, Never-Trust, pantera, reale, releases, riot, rip, Ruthless Rage, Sacred Reich, Spitfire, thrash metal, Torture Edit posts?


Επιστρέφουμε, μετά την συνέντευξη με Never-Trust, με μια εισήγηση στο Ελληνικό Metal (Δοξασμένο!!!!). Το Ελληνικό Metal άρχισε να κάνει την εμφάνισή του στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 80'. Σημαντικοί παράγοντας που βοήθησαν στην διάδοσή του, ήταν το σπουδαίο ''GREECE ATTACKS LP'' του 1989, που περιελάμβανε ένα mix με τραγούδια από ελληνικές μπάντες (για όσους δεν κατάλαβαν για ποιο μιλάω, είναι αυτό με την σκοτσέζικη (!!??!!) στο εξώφυλλο), και φυσική τα Rock & Heavy Metal Bars που έπαιζαν τα τραγούδια. Ένας ακόμη σπουδαίος παράγοντας ακούει στο όνομα Γεωργιόπουλος ( όλοι όρθιοι!!!!). Ήταν πραγματικά ο κινητήριος μοχλός για το ελληνικό metal αφού ήταν ο πρώτος που έκανε εκπομπή για Heavy Metal στην TV. Για να μην πολυλογούμε, ακολουθεί ένα TOP 5 με τους καλύτερους δίσκους Ελληνικών συγκροτημάτων...
READ MORE...

Νο.5
Ιστορικό σχήμα από την Θεσσαλονίκη που κυκλοφόρησαν δίσκο στα 1986 και δυστυχώς δεν είχαν καμία επιτυχία, παρά μόνο σε συλλεκτικούς κύκλους. Hard Rock και Heavy Metal με αρκετά καλό δέσιμο, ωραία τραγούδια, αλλά δυστυχώς η κακή παραγωγή χαντάκωσε τους Vavel. Ίσως το μόνιμο αγκάθι για τα Ελληνικά σχήματα, οι κακές παραγωγές. 'Αξιζαν για κάτι καλύτερο, μας άφησαν όμως δυο καλούς δίσκους σαν παρακαταθήκη για να τους θυμόμαστε πάντα. 
(1986)
Vavel - Vavel






No.4
Το συγκρότημα θρύλος για τα Ελληνικά δεδομένα. Όλοι τους γνωρίζουν, αλλά πόσοι όμως έχουν ακούσει προσεκτικά την μουσική τους; Epic Metal με στοιχεία και από Greek folk music, με κυρίαρχο θέμα την Αρχαία Ελληνική ιστορία. Μακάρι να υπήρχαν και άλλα τέτοια Ελληνικά σχήματα σαν τους Θεσσαλονικείς Sarissa. 
(1993)
Sarissa - Sarissa






No.3
Παίζουν βάρβαρο Epic Metal και έχουν ένα γερό fan base. Πολεμική ατμόσφαιρα και τραγούδια που μιλούν για ήρωες και μάχες. Σε ταξιδεύουν σε μια μακρινή εποχή που το σπαθί ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. 
(2009)
Battleroar - Metal From Hellas








No.2
Οι Vice Human είναι το παλαιότερο Ελληνικό Metal σχήμα, που υπάρχει ακόμα και σήμερα. Ο δίσκος αυτός θεωρείται από τους πρώτους (αν όχι ο πρώτος) στο Ελληνικό Heavy Metal. Παίζουν παραδοσιακό Hard Rock, αλλά οι κακές παραγωγές δυστυχώς τους κυνηγούν πάντα, και δεν αφήνουν να φανεί η άξια του group. 
(1984)
Vice Human - Vice Human






No.1
Δεν θα μπορούσε να είναι σε άλλη θέση. Ένα από τα πιο αδικημένα Ελληνικά σχήματα, ενώ άξιζαν τα μέγιστα χάθηκαν άδοξα. Με αυτόν τον δίσκο οι Spitfire θα μείνουν για πάντα στο πάνθεον του Ελληνικού Heavy Metal. Το “First Attack” είναι από τα καλύτερα δείγματα Metal που πρέπει να έχετε στην δισκοθήκη σας. Έχουν καλοζυγισμένο ήχο και δυνατά συναυλιακά τραγούδια. 
(1989)
Spitfire - Lead Me On






Υ.Γ.1: Κάποιος να πάρει τηλέφωνο την Νικολούλη...Χάθηκε ο Blackbird!!! WANTED!!! DEAD OR ALIVE.....(Γράψε άρθρο ρεεεεε....!!!!!!)
Υ.Γ.2: Δεν ξέχασα να βάλω Rotting Christ....Απλά το παρέλειψα...Δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω..
« Previous
 
Next »
 

1 σχόλια:

Kammenos | 3 Ιανουαρίου 2015 στις 1:52 μ.μ. Reply |

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ 200ΑΡΕΣ ΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ CD
ΔΩΡΟ 170 ΑΝΤΕΓΡΑΜΜΕΝΑ (CD-R) CD HARD ROCK ΚΑΙ HEAVY METAL ΜΟΥΣΙΚΗΣ.
ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΜΠΡΟΣ/ΠΙΣΩ. ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΘΗΚΗ.
ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ CD-R.
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6936986880, ΠΕΡΙΟΧΗ: ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ Η ΧΑΛΚΙΔΑ.
ΤΙΜΗ: 100 ΕΥΡΩ

Your comment / ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ METAL (ΤΟΡ 5)