The Empire of Pantera...

Your comment You are on Cannibal Corspe, darrel, Death Metal, heavy metal, Iron Maiden, metallica, Nirvana, pantera, releases, rip, Sacred Reich, thrash metal Edit posts?
Η δεκαετία του 90 ήταν σχεδόν καταστροφική σε σχέση με εκείνη του 80. Το ένα κακό διαδέχεται το άλλο. Ο Bruce Dickinson εγκαταλείπει τους Iron Maiden το 93, oι Metallica σταμάτησαν να είναι thrash, οι Megadeth δεν είχαν ποιον να βρίζουν στα live και το Thrash περνάει κρίση. 
Μία μπάντα όμως κρατούσε ψηλά τη σημαία του METAL, και κατά την άποψή μου αυτήν η μπάντα έσωσε το μέταλ από την ολοκληρωτική εισχώρησή του στο Grunge. PANTERA! Ότι και να λέτε, ο Phil και η παρέα του έκανα κυριολεκτικά κουμάντο την συγκεκριμένη δεκαετία.Δεν υπήρχε ούτε Overkill, ούτε Slayer, ούτε Megadeth ούτε τίποτα...Ναι το ξέρω ότι θα μπορούσε αυτήν η μπάντα να μην είναι πουθενά καθώς ο Mustaine είχε να διαλέξει ανάμεσα σε Dimebag και Friedman σε οντισιόν για lead κιθάρα , όμως το ξαναλέω: οι Pantera έκαναν κουμάντο τότε. 
Read More....



Με δύο υπερδίσκους στις αρχές τις δεκαετίας (Cowboys From Hell, Vulgar Display of Power), οι Pantera έγιναν 3 φορές πλατινένιοι και με εκείνο το μαγικό live στο Masters Of Rock στην Ρωσία, έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό, την τότε χρονική περίοδο.Και αυτό φυσικά έγινε, αφού κανείς δεν περίμενε ότι μια μπάντα glam/heavy θα έφτανε σε τέτοια επίπεδα Groove και Thrash. 

Το 95 η μπάντα περνάει κρίση καθώς έρχονται στην επιφάνεια τα πρόβληματα του εθισμού του Phil Anselmo με ηρωίνη. Οι διαμάχες συνεχίζονται για άλλα 7 χρόνια στη διάρκεια των οποίων οι Pantera κυκλοφόρησαν μόνο ένα άλμπουμ, το "Reinventing the Steel" το 2000, το οποίο ήταν το 9ο και τελευταίο άλμπουμ της μπάντας. Τελευταία live εμφάνιση όλων των μελών της μπάντας μαζί, ήταν στη Yokohama της Ιαπωνίας, στο Beast Feast στις 28 Αυγούστου του 2001.

Δυστυχώς όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν και στην συγκεκριμένη περίπτωση, τελείωσαν με τον χειρότερο τρόπο.Το 2004 ένας σχιζοφρενείς πρώην αστυνομικός ''μπούκαρε'' πάνω στην σκηνή και πυροβόλησε 7 φορές τον Dimebag στο στήθος με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Αυτό σήμανε και το τέλος των Pantera καθώς και μιας εποχής ''Κυριαρχίας'' της μπάντας στο thrash/groove Metal.

Υ.Γ.1 Όποιος δεν συμφωνεί με τα παραπάνω, πρόβλημά του.
Υ.Γ.2 Νέος αρθρογράφος στο μπλογκ! Ο Blackbird ήρθε για να μείνει! Αν και στο πρώτο άρθρο γεμίσαμε σάλια με τόσο γλειψιμο...
Batigoal...

« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / The Empire of Pantera...