Εγώ ο Κλαύδιος! (Pt.5)

Your comment You are on Τρίκαλα, burton, Cannibal Corspe, columbus, darrel, Death Metal, dio, greek metal, heavy metal, Iron Maiden, Kit, metallica, pantera, releases, riot, Sacred Reich, Spitfire, thrash metal, Torture Edit posts?
Φίλες και φίλοι μεταλχεντζ! I’m back! Μετά από μερικές μέρες απουσίας ( σχολικές εξετάσεις βλέπετε) , επιστρέφω με όρεξη για φάκιν μέταλ . Το φλέγον ζήτημα που επρόκειτο να θιχτεί σε αυτό εδώ το άρθρο δεν αφορά το μουσικό κομμάτι του μεταλ ! Αλλά την metal «τέχνη». Αυτού του είδος η τέχνη αγαπητοί αναγνώστες δεν αποτυπώνεται σε κάδρα, τοίχους ( fuck tags!) , γυαλί , πηλό κλπα κλπα κλπα , αλλά στον εκάστοτε metal δίσκο! Αλλά επειδή θα μου έπαιρνε μέρες και μέρες να σχολιάσω όλα τα metal «εξώφυλλα» ( και ναι αγαπητέ μου ξέμπαρκε είναι εξώφυλλα γιατί κατά 90% βρίσκονται στην εξωτερική σελίδα του booklet , ζααατς ), θα σχολιάσω διάσημες μέταλ μασκότ και θα τις βαθμολογήσω! Let’s get started λοιπόν
Φλέγον Ζήτημα Νούμερο 5!

Read More...





Μέταλ μασκότ νούμερο 1
Iron Maiden - “Eddie the Head”
Βαθμολογία 10/10
Τα λόγια για τον Eddie είναι περιττά! Όχι μόνο είναι η διασημότερη μασκότ της metal σκηνής! Όχι μόνο βρίσκεται σε ΟΛΟΥΣ τους δίσκους της μπάντας εδώ και 32 ολόκληρα χρόνια! Όχι μόνο έχει κυριολεκτικά ανέβει σε όλες σχεδόν τις σκηνές του πλανήτη ( Από το Ρίο μέχρι την Βεγγάλη και από το Όσλο στο Κέιπ Τάουν )! Αλλά είναι και η metal μασκότ που έχει υπάρξει τα ΠΑΝΤΑ! Κλασικό ζόμπι, δολοφόνος , μούμια, ψυχάκιας με λοβοτομή , πνεύμα , στρατιώτης , βασιλιάς , χάρος, διάβολος, cyborg , δέντρο , μηχανόβιος , wicker man , πιλότος , φαραώ , Άγιος Βασίλης, τώρα και εξωγήινος!!! Είναι η μασκότ με τις ideal ισορροπίες : Μία δόση μακάβριου, μία δόση χιούμορ , μία δόση horror , μία δόση καφρίλας και μία λεπτή απόχρωση «bitch I’m fabulous» μας κάνουν τον ανεπανάληπτο Eddie! Up the Irons!
Personal favorite = The Trooper

Μέταλ μασκότ νούμερο 2
Motorhead – War pig
Βαθμολογία 9/10
Ένας κλασικός μέταλ θυρεός θα έλεγα! Δεν υπάρχει περίπτωση να δει κάποιος μέταλχεντ το War Pig και να μην σκεφτεί την μπάντα του Ian Fraser Kilmister. Ένα κάφρικο και συνάμα άγριο concept , το οποίο ταιριάζει γάντι στο ποιόν της μπάντας , αποτελεί το κατάλληλο έμβλημα για τους Motorheadbangers! Να αναφερθεί ότι η μασκότ έχει και ένα δεύτερο όνομα το «Snaggletooth» ! Η μόνη ένσταση που έχω είναι ότι ποτέ εδώ και 35 χρόνια βλέπουμε μόνο το γουρουνοκέφαλο του War Pig και δεν έχουμε ιδέα για το πώς είναι το υπόλοιπο σώμα! Κατά τ’ άλλα γιγάντιοι χαυλιόδοντες , αλυσίδες, καρφιά , κοφτερά δόντια, τρεχούμενα σάλια και τευτονικοί σταυροί For The Win!
Personal favorite = 1916

Μέταλ μασκότ νούμερο 3
Megadeth – Vic Rattlehead
Βαθμολογία 8/10
Η μασκότ που αντιπροσωπεύει την φράση «see no evil, hear no evil, speak no evil» .
Δεν ξέρω για σας , αλλά εμένα η μασκότ μου βγάζει τόση badassίλα πού ακόμη και ο Έκτορας Μποτρίνι μοιάζει πιτσιρίκι μπροστά του! Ενώ μπάντες με πολύ πιο διάσημες μασκότ ( βλέπε Iron Maiden) άργησαν πολύ να δώσουν κάποια εξήγηση για την μασκότ τους, ο MegaDave φροντίζει από τον πρώτο κιόλας δίσκο , με το τραγούδι “Skull beneath the skin” εξηγεί στους fan τι εστί η οντότητα που ονομάζεται Vic! Όμως ο φίλτατος Dave «άδειασε» τον Vic για μια περίπου δεκαετία (1991-2000) , μέχρι να επανεμφανιστεί το 2001 στο άλμπουμ “ The World Needs A Hero” , με αποτέλεσμα να του στερεί 2 μονάδες από την βαθμολογία ! Anyway! We’re glad Vic is back!
Personal favorite = Peace sells... But Who’s Buying?

Μέταλ μασκότ νούμερο 4
Hammerfall – Hector
Βαθμολογία 6/10
Well well well…. Ο Hector … Καταρχήν πρέπει να τονίσω πως σαν χαρακτήρας αντικατοπτρίζει αρκετά καλά τους Hammerfall σαν μπάντα και γενικά θα τον χαρακτήριζε κανείς Heavy metal paladin , ένα concept που προσωπικά μου αρέσει ! Αλλά βρε παιδιά ! Αυτή η μονοτονία θα σας φάει! Σχεδόν όλα τα concept που περιλαμβάνουν τον Hector είναι τόσο παρόμοια ! Θα μπορούσαν κάλλιστα οι Hammerfall ,σε κάθε εξώφυλλο να προσθέσουν και ένα «to be continued». Βάλε και το ότι κάθε φορά ο Hector εμφανίζεται τόσο τέλεια ατσαλάκωτος, σαν να μόλις βγάλανε τη στολή του από το 5 a sec ( ούξουυυ γρι διαφήμιση !!! ) και αυτός να χαλάρωνε για μέρες σε SPA! A warrior without wounds is like a woman without boobs ( καλά έτσι .. έχω γράψει! ) . Συνοψίζοντας ο Hector είναι μια καλή ιδέα με άσχημη εκτέλεση, γεγονός που του χαρίζει το 6/10 !
Personal favorite = Glory to the Brave

Μέταλ μασκότ νούμερο 5
Overkill – Chaly
Βαθμολογία 7/10
Όταν είδα για πρώτη φορά την Chaly , σκεύτικα «ρε γαμώτο δεν μου θυμίζει thrash metal!» ! Αυτό μέχρι να την συνηθίσω! Πλέον, δεν υπάρχει περίπτωση να δω αυτό το πρασινομάτικο κρανίο με φτερά νυχτερίδας και μη μου ξυπνήσει thrash ένστικτα! Η όψη του πλάσματος αυτού ξυπνάει μια επιθετικότητα δεν μπορώ να πω! Από την άλλη, το πολύ πράσινο με κάνει να αισθάνομαι άσχημα ! Δεν είναι μόνο το ότι είμαι γαύρος ρε παιδί μου ! Άλλα το πράσινο , το όποιο είναι το χρώμα που χρησιμοποιεί κατεξοχήν η μπάντα δεν μου βγάζει τη thrashίλα που θα ήθελα! Χάθηκε ένα κοκκινάκι? Χάθηκε ένα μουσταρδί? Επίσης, φανερές είναι η απόπειρες διαφόρων συγκροτημάτων να «οικειοποιηθούν» το concept “skull with wings” ( βλέπε Avenged Sevenfold) . Τέλος, δεν θεωρώ την Chaly ένα και πλήρως αναπτυγμένο concept, γι’αυτό και της δίνω το 7/10!
Personal favorite = Years of Decay

Μέταλ μασκότ νούμερο 6
Grave Digger – Grave Digger
Βαθμολογία 9/10
Ο σκελετός κάτω από την κάπα! Άλλοτε πολεμιστής , άλλοτε μάγος , άλλοτε δήμιος, άλλοτε βασιλιάς! Sounds good to me! Αν εξαιρέσουμε την τυπικότητα της φιγούρας, ο Grave Digger είναι η πιο μεστή μασκότ για μια τέτοιου είδους μπάντα! Βίαιος, όπως η μουσική και τα φωνητικά, σκοτεινός αλλά και glorious όπως το περιεχόμενο την στοίχων, περήφανος όπως ο Chris Boltendahl. Οι σκηνές στις οποίες εμφανίζεται είναι εξίσου epic και πλαισιώνονται από θέματα fantasy, history & horror , ενώ οι εμφανείς μεσαιωνικές αποχρώσεις δίνουν στα εξώφυλλα της μπάντας άλλες διαστάσεις! Blood, glory, pride, death , heavy metal , all together in one mascot !
Personal Favorite = Excalibur
That’s all for today αγαπητοί μεταλχεντζ! Επειδή όπως καταλαβαίνεται είναι κομματάκι δύσκολο να γράψω για όλες τις μασκότ σε 1 μόνο άρθρο, επανέρχομαι με τη συνέχεια του φλέγοντος ζητήματος νούμερο 5 ! Δηλαδή more mascots! Φιλάκια! ;* ;* ;*

Οι φωτογραφίες εδώ, γιατί ο Δίας είχε κέφια σήμερα...(admin)



« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / Εγώ ο Κλαύδιος! (Pt.5)